none
Mám problém s VS 2010 Professional - debugging

    Dotaz

  • Už jsem tak trochu zoufalý. Mám problém s VS 2010 Professional. Aniž bych si byl
    vědom nějakých změn na mém PC, přestává mi fungovat debugging ve studiu. Napíši
    stručný scénář.

    Mám již existující Web Site projekt. Pracoval jsem na něm
    dlouho a nyní jej nemohu spustit pomocí F5. Po spuštění debuggingu studio po
    chvíli přestane komunikovat a cca po několika minutách se standardně restartuje.
    To je pěkné, ale v práci mi to moc nepomáhá.

    Třikrát se mi to stalo po spuštění projektu z TFS. Ty
    projekty také byly sestavovány ve VS 2010 Premium. Pokaždé jsem byl po dlouhém
    hledání a laborování nucen přeinstalovat W7 a potom vše doinstalovat. Ale nyní
    to již nezabralo.

    Opakuji, že projekty již dříve fungovali, takže tam bych
    chybu nehledal. Ale nechám si poradit.

    Děkuji.

    26. března 2012 6:43

Odpovědi

Všechny reakce

  • 1. Ověřte jsou-li všechny projekty v 'Debug' modu a že všechny projekty používají stejnou verzi .NET Frameworku

    2. Zkuste odinstalovat různé doplňky a VS addony  

    3. Ověřte že máte nainstalován Visual Studio 2010 SP1 a zkuste Hotfix VS10-KB2106584-x86.exe

    4. Vyzkoušejte to samé na jiném počítači, třeba i virtuálu s VS 2010 Premium  

    5. Co říká Visual Studio 2010 Diagnostic Tool http://visualstudiogallery.msdn.microsoft.com/e8649e35-26b1-4e73-b427-c2886a0705f4 ?

    6. V menu Tools - Import a Export vyresetujte nastavení

    Jiří Burian


    Jiri Burian, MSFT

    30. března 2012 7:44
    Moderátor
  • Děkuji za možnost. Nyní jsem se do stejné situace dostal opět. Protože jsem potřeboval pracovat, tak jsem přeinstaloval celé PC a nastavil si nová práva adresářovou strukturu. Také jsem nepoužíval projekty, které mě způsobili problémy. Po nějaké době jsem chtěl začít pracovat na projektech typu WindowsPhone. Takže jsem si nainstaloval SP1 pro VS 2010 a SDK pro WindowsPhone. Po restartu se mi opět děje to samé. U některého projektu nejde spustit debug. Vše co jste tu psal, jsem zkusil až na tu možnost instalovat jinou verzi VS. To je sice hezké, ale můj problém to nevyřeší. Jinak projekty, které problém způsobí na VS 2010 Premium fungují. Projektem to není. Není na nich vůbec nic zvláštního. Jedná se o chybu ve studiu verze Profesional. Tomu už dnes věřím, protože jsem se ke stejnému problému dostal jinou cestou. Je asi možné, že jde jen o kombinaci nastavení, ale netuším jakou. V současné době jsem ve stavu, že nemohu dělat, takže s největší pravděpodobností musím přelít nový systém. Potřebuji dělat.

    Moc děkuji za včasnou reakci.

    29. dubna 2012 8:27
  • A VS 2010 Premium spouštíte kde? Ttrochu odbočím. Mně nefungoval debug ve VS2010 taky, problém byl v antiviru NOD32. Nepomohlo ani jeho zastavení, až odinstalace. Dál jsem to již neřešil.
    8. května 2012 11:51