none
Cannot create new tenants Lync 2013 RRS feed

  • Question

  • Hi,

    I am having ploblems creating new tenants on Lync Server 2013 Hosting Pack v2. The first tenant was created without any issue, I can create users and enable Lync on it.

    But then when I create new tenants something is wrong with Lync. Detail:

    - When I try to create users I get:
    Cannot enable Lync User. The following errors have been occured: Unable to add Lync user.

    - When I run Get-CsTenant, only the first tenant is listed.

    - I have these events on Event Viewer:
    Log Name: WebsitePanel
    Source: WebsitePanel
    Date: 15-12-2013 23:52:31
    Event ID: 0
    Task Category: None
    Level: Warning
    Keywords: Classic
    User: N/A
    Computer: feserver.domain.com
    Description:
    [12/15/2013 11:52:31 PM] WARNING: HostedSolution Invoke error: Management object not found for identity “OU=tenant1,OU=Hosting,DC=domain,DC=com”.
    Event Xml:
    <Event xmlns=”http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event”>
    <System>
    <Provider Name=”WebsitePanel” />
    <EventID Qualifiers=”0″>0</EventID>
    <Level>3</Level>
    <Task>0</Task>
    <Keywords>0×80000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime=”2013-12-15T22:52:31.000000000Z” />
    <EventRecordID>237</EventRecordID>
    <Channel>WebsitePanel</Channel>
    <Computer>feserver.domain.com</Computer>
    <Security />
    </System>
    <EventData>
    <Data>[12/15/2013 11:52:31 PM] WARNING: HostedSolution Invoke error: Management object not found for identity “OU=tenant1,OU=Hosting,DC=domain,DC=com”.</Data>
    </EventData>
    </Event>
    ——————————————————
    Log Name: WebsitePanel
    Source: WebsitePanel
    Date: 15-12-2013 23:52:31
    Event ID: 0
    Task Category: None
    Level: Error
    Keywords: Classic
    User: N/A
    Computer: feserver.domain.com
    Description:
    [12/15/2013 11:52:31 PM] ERROR: HostedSolution Failed to retrieve tenantID
    Event Xml:
    <Event xmlns=”http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event”>
    <System>
    <Provider Name=”WebsitePanel” />
    <EventID Qualifiers=”0″>0</EventID>
    <Level>2</Level>
    <Task>0</Task>
    <Keywords>0×80000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime=”2013-12-15T22:52:31.000000000Z” />
    <EventRecordID>238</EventRecordID>
    <Channel>WebsitePanel</Channel>
    <Computer>feserver.domain.com</Computer>
    <Security />
    </System>
    <EventData>
    <Data>[12/15/2013 11:52:31 PM] ERROR: HostedSolution Failed to retrieve tenantID
    </Data>
    </EventData>
    </Event>

    - I see with ADSIEdit that only the first domain OU have the attribute msRTCSIP-UserRoutingGroupIds with a value

    Thanks!


    Dario Woitasen | MCSE Lync Server 2013/Exchange Server 2013 | MCITP: Enterprise Messaging Administrator 2007/2010, Lync Server 2010 Administrator, Office 365 | MCSA Windows Server 2012

    Tuesday, December 17, 2013 1:32 PM

Answers

  • Hi,

    It seems to be lync server's issue. So I think you can post it to Lync server forum http://social.technet.microsoft.com/Forums/lync/en-US/home?category=lync where you can get better answers.

    Hope it can help you.


    We are trying to better understand customer views on social support experience, so your participation in this interview project would be greatly appreciated if you have time. Thanks for helping make community forums a great place. <br/> Click <a href="http://support.microsoft.com/common/survey.aspx?showpage=1&scid=sw%3Ben%3B3559&theme=tech"> HERE</a> to participate the survey.

    • Marked as answer by Pengzhen Song Thursday, December 26, 2013 8:16 AM
    Wednesday, December 18, 2013 6:36 AM
  • Thanks,

    I fixed it running again the steps on the chapter 8 of MT guide.


    Dario Woitasen | MCSE Lync Server 2013/Exchange Server 2013 | MCITP: Enterprise Messaging Administrator 2007/2010, Lync Server 2010 Administrator, Office 365 | MCSA Windows Server 2012

    • Proposed as answer by Yanping Wang Thursday, December 26, 2013 8:14 AM
    • Marked as answer by Pengzhen Song Thursday, December 26, 2013 8:15 AM
    Thursday, December 19, 2013 2:55 AM

All replies

  • Hi,

    It seems to be lync server's issue. So I think you can post it to Lync server forum http://social.technet.microsoft.com/Forums/lync/en-US/home?category=lync where you can get better answers.

    Hope it can help you.


    We are trying to better understand customer views on social support experience, so your participation in this interview project would be greatly appreciated if you have time. Thanks for helping make community forums a great place. <br/> Click <a href="http://support.microsoft.com/common/survey.aspx?showpage=1&scid=sw%3Ben%3B3559&theme=tech"> HERE</a> to participate the survey.

    • Marked as answer by Pengzhen Song Thursday, December 26, 2013 8:16 AM
    Wednesday, December 18, 2013 6:36 AM
  • Thanks,

    I fixed it running again the steps on the chapter 8 of MT guide.


    Dario Woitasen | MCSE Lync Server 2013/Exchange Server 2013 | MCITP: Enterprise Messaging Administrator 2007/2010, Lync Server 2010 Administrator, Office 365 | MCSA Windows Server 2012

    • Proposed as answer by Yanping Wang Thursday, December 26, 2013 8:14 AM
    • Marked as answer by Pengzhen Song Thursday, December 26, 2013 8:15 AM
    Thursday, December 19, 2013 2:55 AM