none
Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0a. MSI returned error code 1603

    Question

  • Whenever I try to install .NET Framework with the installer available here, it shows me an error. This is the installation log file:

     

    [10/17/11,19:29:13] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Installation
    failed for component Microsoft .NET Framework 2.0a. MSI returned error code
    1603
    [10/17/11,19:29:49] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework
    2.0a is not installed.

     

    I've tried the .NET Framework Cleanup Tool. The same error message shows up after I've cleared all installations.

    I'm using Windows XP.

    What can I do now?


    • Edited by matt.lai2 Monday, October 17, 2011 2:04 PM
    Monday, October 17, 2011 2:04 PM

All replies

  • Hi Matt,

    after removing all Framework (2, 3, 3.5), follow these steps:

    1.    Click on the Start menu, choose Run, type msconfig and click OK

    2.       In the System Configuration tool, click on the Services tab

    3.       Check the box labeled Hide all Microsoft services

    4.       Click the Disable All button to disable all non-Microsoft services

    5.       In the System Configuration tool, click on the General tab

    6.       Click the Selective startup radio button

    7.       Uncheck the box labeled Load startup items

    8.       Click OK to accept all changes in the System Configuration tool

    9.       Reboot for the changes to take effect

    10.       Delete all files in %temp%

    11.   Install the .NET Fx 3.5 SP1

    12.   In case of failure:

          a.       Download this tool for collecting the .NET installation log: http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?displaylang=en&id=12493

           b.      Run this tool

          c.       Upload on your skydrive or send me the %temp% directory (a-mibrin@microsoft.com).

    Note: please attach the link of this post in the mail.


    || Michele Brina || Developer Support Engineer || http://blogs.msdn.com/itasupport
    Monday, October 17, 2011 2:18 PM
  • It is still not installing after following your steps. I've run the tool and uploaded the files in the Temp folder here.

     

    (By the way, dotnetfx35langpack_x86zh-CHT.exe is located in %temp%\dotnetfx3530729.01\1033\dotnetfx35\x86 instead of %temp%. Also, some of the files can't be uploaded because they are 0 KB.)


    Matt
    Monday, October 17, 2011 3:54 PM
  • Hi Matt,

    from your log-files I found this useful information:

    MSI (s) (CC!C8) [22:49:01:671]: 產品: Microsoft .NET Framework 2.0 Service Pack 2 -- 這個 Windows Installer 套件發生問題。如需詳細資訊,請參閱安裝程式記錄檔。

    這個 Windows Installer 套件發生問題。如需詳細資訊,請參閱安裝程式記錄檔。
    10/17/11 22:49:01 DDSet_CARetVal: 0
    10/17/11 22:49:01 DDSet_Exit: InstallAssembly ended with return value 1603
    MSI (s) (CC:8C) [22:49:01:671]: User policy value 'DisableRollback' is 0
    MSI (s) (CC:8C) [22:49:01:671]: Machine policy value 'DisableRollback' is 0
    Action ended 22:49:01: InstallExecute. Return value 3.

     

    This issue is exactly described in our KB article: http://support.microsoft.com/kb/2263996

     


    || Michele Brina || Developer Support Engineer || http://blogs.msdn.com/itasupport
    • Proposed as answer by Michele Brina Tuesday, October 18, 2011 9:42 AM
    • Marked as answer by Andrew.WuModerator Wednesday, November 02, 2011 8:11 AM
    • Unmarked as answer by matt.lai2 Monday, January 02, 2012 3:28 PM
    • Unproposed as answer by matt.lai2 Monday, January 02, 2012 3:29 PM
    Tuesday, October 18, 2011 9:40 AM
  • I can't find any process with "Assembly" in it. I've tried to install again and it's still not working. :(


    Matt

    • Edited by matt.lai2 Monday, January 02, 2012 3:31 PM
    Tuesday, October 18, 2011 10:05 AM