none
Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS): [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS). MSI r

    Question

  • I downloaded the the .Net Framework 3.5 from Microsoft and I am trying to install the .Net Framework 3.5 in a clean Windows Vista Ultimate installation but it fails. The dd_dotnetfx35error file shows:

     

    [03/08/08,19:05:35] Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS): [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS). MSI returned error code 1
    [03/08/08,19:05:46] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS) is not installed.

    Thank you for your help.

     

     

     

     

     

    Sunday, March 09, 2008 3:41 AM

Answers

All replies

  •  

    I have almost exactly the same problem. The only diference is that at me "MSI returned error code 34"

    I tried to install Net Framework 2.0 SP1 manualy but its not compatible with windows vista. Any idea how to solve this problem?

    Sunday, March 09, 2008 10:22 AM
  •  Soulsedge wrote:

     

    I have almost exactly the same problem. The only diference is that at me "MSI returned error code 34"

    I tried to install Net Framework 2.0 SP1 manualy but its not compatible with windows vista. Any idea how to solve this problem?

     

     

    Soulsedge:

     

    Yes, we have the same problem. I have tried with many ways and it does not work. I hope someone can help us.

     

    Sunday, March 09, 2008 5:17 PM
  • Thanks for your feedback, you were encountering different problems as I can tell from the error code.

    Hi VBVegas,

    For error code 1, you can take this case for your reference: http://forums.microsoft.com/MSDN/ShowPost.aspx?PostID=2658411&SiteID=1

     

    Hi Soulsedge

    Error code 34 usually means your Vista needs a reboot.

     

    If you still have problem, please give more information:

    What to do when you go to post a setup and deployment issue on the MSDN forums?
    http://blogs.msdn.com/aaronru/archive/2007/12/10/what-to-do-when-you-go-to-post-a-setup-and-deployment-issue-on-the-msdn-forums.aspx

     

    Thanks

    Monday, March 10, 2008 6:29 AM
  •  

    Hi, the restart didn't worked so here is my detailed information:

      I am trying to install Microsoft .Net Framework 3.5 on Windows Vista Ultimate edition

      I got it from here: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=333325FD-AE52-4E35-B531-508D977D32A6&displaylang=en

     And here are the vs logs : http://www.mediafire.com/?wsmibblj5d0

     

    Hope these informations help to solve my problem. 

    Thanks.

    Monday, March 10, 2008 8:01 PM
  •  Soulsedge wrote:

     

    Hi, the restart didn't worked so here is my detailed information:

      I am trying to install Microsoft .Net Framework 3.5 on Windows Vista Ultimate edition

      I got it from here: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=333325FD-AE52-4E35-B531-508D977D32A6&displaylang=en

     And here are the vs logs : http://www.mediafire.com/?wsmibblj5d0

     

    Hope these informations help to solve my problem. 

    Thanks.

     

    There may be some 3rd-party software or service blocks, turn them off before installing.

    And you can try the steps: http://blogs.msdn.com/astebner/archive/2006/11/25/disabling-services-with-msconfig-to-work-around-setup-failures.aspx and reboot.

     

    After doing the above steps, try to remove remanet of .NET Framework either by ARP or .NET Framework cleanup tool: http://blogs.msdn.com/astebner/archive/2007/12/04/6659905.aspx , then run the setup again. 

     

    Thanks

     

    Tuesday, March 11, 2008 4:45 AM
  • Hi Figo:

     

    I followed the instructions posted in the link you provided me,  but it did not work.

    I run:
    reg delete HKLM\COMPONENTS /v StoreDirty /f

    and I got:
    ERROR: The system was unable to find the specified registry key or value.

    Then I did the the following steps to get something that It looked like was going to work but failed.

     

    1. I got checked all the Microsoft .NET Framework v3.0 files from
    Control Panel ---> Programs and Features ---> Turn Windows features on and off ---> Microsoft .NET Framework v3.0

     

    2. I run the updated version of the .NET Framework cleanup tool to uninstall .NET 3.5 and repair the .NET Framework 2.0 and 3.0 on Windows Vista.

     
    3. I run this command in the cmd prompt: sfc /scannow . It said it repaired some files and others not.


    4. I got unchecked all Microsoft .NET Framework v3.0 files (Turn Windows features on and off )


    5. Vista OS asked me to reboot the system. I rebooted.


    6. I run the .net 3.5 framework setup file and started OK for the VERY first time, but after a while it failed again.

     

    [03/10/08,22:00:21] Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS): [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS). MSI returned error code 1
    [03/10/08,22:00:36] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS) is not installed.
    [03/10/08,22:59:34] Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS): [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS). MSI returned error code 1
    [03/10/08,22:59:58] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS) is not installed.

     

    Thank you for your responses.
    Tuesday, March 11, 2008 6:11 AM
  • Hi VBVgas,

     

    Have you noticed and tried to turn on  .NET Framework 3.0 in the option of Turning Windows features on or off in Programs and Features as the thread I previously post said?

     

    Thanks

    Tuesday, March 11, 2008 6:59 AM
  • Figo,

    I 've already tried with turning on  ".NET Framework 3.0 in the option of Turning Windows features on or off " as you can see in my previous post.

    Thanks
    Tuesday, March 11, 2008 6:06 PM
  •  

    Hi Figo,

     

    I have tried to disable every service in msconfig and cleared my computer with the clean up tool from previous .net framework wersions but the same thing happened and the error message is the same :

    [03/11/08,15:53:05] Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (x64) (CBS): [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (x64) (CBS). MSI returned error code 34
    [03/11/08,15:53:38] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (x64) (CBS) is not installed.

    I hope you can help.

    Thanks

    Tuesday, March 11, 2008 8:22 PM
  •  VBVegas wrote:
    Figo,

    I 've already tried with turning on  ".NET Framework 3.0 in the option of Turning Windows features on or off " as you can see in my previous post.

    Thanks

    Please keep it turned on during the installation

     

     Soulsedge wrote:

    Hi Figo,

     

    I have tried to disable every service in msconfig and cleared my computer with the clean up tool from previous .net framework wersions but the same thing happened and the error message is the same :

    [03/11/08,15:53:05] Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (x64) (CBS): [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (x64) (CBS). MSI returned error code 34
    [03/11/08,15:53:38] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (x64) (CBS) is not installed.

    I hope you can help.

    Thanks

    Is there any 3rd-party anti-Virus or something running there, please check it out and reboot.

     

     

    Additionally for both,

     

    It is recommended to apply Vista sp1 before installation: http://technet.microsoft.com/en-us/windowsvista/bb738089.aspx

     

    Thanks

    Wednesday, March 12, 2008 3:55 AM
  • It's a little late, but I'd like to point out that my problem with this was that i had the Windows Update service turned off. Turning it back on allowed installation to continue. :)
    • Proposed as answer by K1Keiichi Wednesday, August 20, 2008 8:51 PM
    Wednesday, August 20, 2008 8:51 PM
  • Hy All,

    I´m with the same problem that´s discribed here...

    Anybody have the solution?

    I will not format my hd to install the .NET Framework, it´s ridiculous...

    thanks!
    Saturday, January 10, 2009 2:03 AM
  • yeah, windows is ridiculous..

     

    no way to install the development kit under vista? then, what?

    since im not able to code, i will kill a kitty for now..

     

    ah! and thanks for the wasted time.

    Wednesday, August 25, 2010 7:04 PM
  • Thnks for your solution 

    It solved my probleme ( Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (x64) (CBS): [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (x64) (CBS). MSI returned error code 1058 )

    Friday, August 05, 2011 8:41 AM
  • Thank you!
    Wednesday, March 19, 2014 1:28 PM