none
Cannot install VS 2010 - VC 9.0 Runtime failed

    Question

  • hi everybody

    i've tried to install the Visual Studio 2010 Premium Version on my PC. the BETA and the RC Version are already uninstalled. Im always getting the Error Message "VC 9.0 Runtime (x86) failed".

    screenshot here -> http://www.phil.ch/vs2010.png

    what's wrong ? any ideas ?

    • Moved by YiChun Chen Wednesday, June 09, 2010 8:33 AM VS Installation issue (From:Team Foundation Server - Setup)
    Tuesday, June 08, 2010 1:49 PM

Answers

  • Hi,

    The ISO file might be corrupt, can you please try some download manager software to download VS2010 again to eliminate some possible cause of corrupted installer media and then try to Install again.

    • Marked as answer by YiChun Chen Tuesday, June 15, 2010 8:17 AM
    Tuesday, June 08, 2010 5:15 PM
  • Hi PhilippCH,

    Thank you for your post.

    Some clarification with you:
    What's your OS?

    Based on the screen shot and error message, it would be hard to say what the root cause is.

    Could you please help me to try MsiInv tool to check whether VS2010 Beta or RC has been completely removed?
    http://blogs.msdn.com/astebner/archive/2005/07/01/using-msiinv-to-gather-information-about-what-is-installed-on-a-computer.aspx

    If any pre-released components are not removed, you can try MsiInv tool or Windows Installer Cleanup Utility to clear it.

    If all pre-released components are removed, please try to install VS2010 RTM again.

    Then please try to use some download manager software to download the installer again.

    If there is any problem during the installation, could you please follow the following steps to collect the log files?

    - Try to clean your "%temp%" folder (Start Menu >> Run >> Type "%temp%")
    - Install VS2010
      (If you're running Vista or later OS, the installer must be run with administrator privileges - Right-click the installer >> "Run as Administrator")
    - Collect the logs from "%temp%" folder
       Collect tool: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=e0da314f-6216-4a18-bc6b-7d29cf83af20&displaylang=en
    - Send vslogs.cab file to me (v-yicche@microsoft.com)
      Note: Please attach the link of this post in the mail.

    Hope this helps! If you have any concern, please feel free to let me know.

    Best regards,
    Yichun Chen

    Please remember to mark the replies as answers if they help and unmark them if they provide no help.
    Welcome to the All-In-One Code Framework! If you have any feedback, please tell us.
    • Marked as answer by YiChun Chen Tuesday, June 15, 2010 2:36 AM
    • Edited by YiChun Chen Tuesday, June 15, 2010 8:18 AM typo
    Wednesday, June 09, 2010 8:33 AM

All replies

  • Hi,

    The ISO file might be corrupt, can you please try some download manager software to download VS2010 again to eliminate some possible cause of corrupted installer media and then try to Install again.

    • Marked as answer by YiChun Chen Tuesday, June 15, 2010 8:17 AM
    Tuesday, June 08, 2010 5:15 PM
  • Hi PhilippCH,

    Thank you for your post.

    Some clarification with you:
    What's your OS?

    Based on the screen shot and error message, it would be hard to say what the root cause is.

    Could you please help me to try MsiInv tool to check whether VS2010 Beta or RC has been completely removed?
    http://blogs.msdn.com/astebner/archive/2005/07/01/using-msiinv-to-gather-information-about-what-is-installed-on-a-computer.aspx

    If any pre-released components are not removed, you can try MsiInv tool or Windows Installer Cleanup Utility to clear it.

    If all pre-released components are removed, please try to install VS2010 RTM again.

    Then please try to use some download manager software to download the installer again.

    If there is any problem during the installation, could you please follow the following steps to collect the log files?

    - Try to clean your "%temp%" folder (Start Menu >> Run >> Type "%temp%")
    - Install VS2010
      (If you're running Vista or later OS, the installer must be run with administrator privileges - Right-click the installer >> "Run as Administrator")
    - Collect the logs from "%temp%" folder
       Collect tool: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=e0da314f-6216-4a18-bc6b-7d29cf83af20&displaylang=en
    - Send vslogs.cab file to me (v-yicche@microsoft.com)
      Note: Please attach the link of this post in the mail.

    Hope this helps! If you have any concern, please feel free to let me know.

    Best regards,
    Yichun Chen

    Please remember to mark the replies as answers if they help and unmark them if they provide no help.
    Welcome to the All-In-One Code Framework! If you have any feedback, please tell us.
    • Marked as answer by YiChun Chen Tuesday, June 15, 2010 2:36 AM
    • Edited by YiChun Chen Tuesday, June 15, 2010 8:18 AM typo
    Wednesday, June 09, 2010 8:33 AM
  • hi there

    thanks for your responses. the ISO was corrupt. the Problem is resolved now :)

    thanks

    • Proposed as answer by charming girl Wednesday, August 01, 2012 1:42 PM
    Tuesday, June 15, 2010 7:02 AM