none
VS2013 Update 1 install failing: The form specified for the subject is not one supported or known by the specified trust provider.

    Question

  • Hi

    I just tried to install VS2013 update 1 ("Run As Administrator") from the ISO image and the installation finishes with a lot of messages like these:

    "JavaScript Tooling: The form specified for the subject is not one supported or known by the specified trust provider."
    "Microsoft Visual Studio 2013 IntelliTrace core x86: The form specified for the subject is not one supported or known by the specified trust provider"

    I have 19 of these messages.

    I had a quick look at the log file and I see this block of messages repeated quite a lot (for different files, not just "PerfTools_CORE_x86.msi"):

    [8C10:9AC4][2014-01-23T07:46:04]i338: Acquiring package: PerfTools_CORE_x86.msi, payload: PerfTools_CORE_x86.msi, copy from: C:\Users\<removed>\Downloads\Microsoft\VS2013.1\packages\PerfTools_CORE\x86\PerfTools_CORE_x86.msi
    [95A4:996C][2014-01-23T07:46:04]e000: Error 0x800b0003: Failed authenticode verification of payload: C:\ProgramData\Package Cache\.unverified\PerfTools_CORE_x86.msi
    [95A4:996C][2014-01-23T07:46:04]e000: Error 0x800b0003: Failed to verify signature of payload: PerfTools_CORE_x86.msi
    [95A4:996C][2014-01-23T07:46:04]e310: Failed to verify payload: PerfTools_CORE_x86.msi at path: C:\ProgramData\Package Cache\.unverified\PerfTools_CORE_x86.msi, error: 0x800b0003. Deleting file.
    [95A4:996C][2014-01-23T07:46:04]e000: Error 0x800b0003: Failed to cache payload: PerfTools_CORE_x86.msi
    [8C10:9AC4][2014-01-23T07:46:04]i000: MUX:  Verify Failed.  Retry acquiring, Retry Count: 1 of 3
    [8C10:9AC4][2014-01-23T07:46:04]i000: MUX:  Set Result: Return Code=-2146762749 (0x800B0003), Error Message=, Result Detail=, Vital=False, Package Action=Verify, Package Id=PerfTools_CORE_x86.msi
    [8C10:9AC4][2014-01-23T07:46:04]e314: Failed to cache payload: PerfTools_CORE_x86.msi from working path: C:\Users\<removed>\AppData\Local\Temp\{2f6f0fc4-5f66-4635-a4d2-1dd8d9481c63}\PerfTools_CORE_x86.msi, error: 0x800b0003.
    [8C10:9AC4][2014-01-23T07:46:04]e349: Application requested retry of payload: PerfTools_CORE_x86.msi, encountered error: 0x800b0003. Retrying...
    [8C10:9AC4][2014-01-23T07:46:04]i338: Acquiring package: PerfTools_CORE_x86.msi, payload: PerfTools_CORE_x86.msi, copy from: C:\Users\<removed>\Downloads\Microsoft\VS2013.1\packages\PerfTools_CORE\x86\PerfTools_CORE_x86.msi
    [8C10:9AC4][2014-01-23T07:46:04]i000: MUX:  Reset Result
    [95A4:996C][2014-01-23T07:46:04]e000: Error 0x800b0003: Failed authenticode verification of payload: C:\ProgramData\Package Cache\.unverified\PerfTools_CORE_x86.msi
    [95A4:996C][2014-01-23T07:46:04]e000: Error 0x800b0003: Failed to verify signature of payload: PerfTools_CORE_x86.msi
    [95A4:996C][2014-01-23T07:46:04]e310: Failed to verify payload: PerfTools_CORE_x86.msi at path: C:\ProgramData\Package Cache\.unverified\PerfTools_CORE_x86.msi, error: 0x800b0003. Deleting file.
    [95A4:996C][2014-01-23T07:46:04]e000: Error 0x800b0003: Failed to cache payload: PerfTools_CORE_x86.msi
    [8C10:9AC4][2014-01-23T07:46:04]i000: MUX:  Verify Failed.  Retry acquiring, Retry Count: 2 of 3

    My Visual Studio still seems to load following the failed installation, but I'm not sure if anything is broken yet.

    Does anyone have any idea what the problem is?

    Thanks, Greg

    Thursday, January 23, 2014 6:02 AM

Answers

  • Hi Greg,

    Most of the same error as far as I see are due to corrupt installer. Please try use fciv.ext tool from this site:

    http://support.microsoft.com/kb/841290/en-us

    Then use sha-1 number to compare it with the one listed here:

    http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=41650

    SHA-1: 51403CAF8E5E9799ACF1F3A0DA0E46390CD2FB16

    If it is not the same, you have to redownload your ISO, it is corrupt.

    Regards,



    Barry Wang
    We are trying to better understand customer views on social support experience, so your participation in this interview project would be greatly appreciated if you have time. Thanks for helping make community forums a great place.
    Click HERE to participate the survey.

    • Marked as answer by Greg Nagel Friday, January 24, 2014 6:24 AM
    Friday, January 24, 2014 5:53 AM
    Moderator

All replies

  • Hi Greg,

    Most of the same error as far as I see are due to corrupt installer. Please try use fciv.ext tool from this site:

    http://support.microsoft.com/kb/841290/en-us

    Then use sha-1 number to compare it with the one listed here:

    http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=41650

    SHA-1: 51403CAF8E5E9799ACF1F3A0DA0E46390CD2FB16

    If it is not the same, you have to redownload your ISO, it is corrupt.

    Regards,



    Barry Wang
    We are trying to better understand customer views on social support experience, so your participation in this interview project would be greatly appreciated if you have time. Thanks for helping make community forums a great place.
    Click HERE to participate the survey.

    • Marked as answer by Greg Nagel Friday, January 24, 2014 6:24 AM
    Friday, January 24, 2014 5:53 AM
    Moderator
  • Thanks Barry.

    I had deleted the original ISO file already, but I downloaded it again, verified the check-sum, reinstalled and everything ran fine this time!

    Thanks for your help!

    Friday, January 24, 2014 6:24 AM