Yanıt Veritabanı yedekleme

• 28 Nisan 2012 Cumartesi 10:34

Bu soruyu daha önce sormuştum fakat çözüm üretemedim

Form'un kapanışına nasıl bir kod yamalıyım ki form kapanırken "tablolar.mdb" isimli veritabanım C:\Yedeklerim klasörünün içine ZİP lenerek veya RAR lanarak yedeklensin.

Teşekkürler.

Tüm Yanıtlar

• 28 Nisan 2012 Cumartesi 15:56

Yanıt

http://www.vbdotnetforums.com/archiving/24714-compress-files.html

Ücretsiz kütüphanelerden SharpZipLib'i kullanabilirsin.Yukarıda seninle aynı soruyu soran birine yardım edilmiş.Buyur ordan bak.

SharpZipLib'i indirdikten sonra Proje > Sağ Tuş > Add Ref > Browse > DLL'i gösterin

OK dedikten sonra tekrar Proje > STuş > Add Ref > .NET > WindowsBase sonrasında ise sitedeki kodlamaları yardımcı olarak kullanabilirsiniz.

• Düzenleyen Tarık Yayla 28 Nisan 2012 Cumartesi 16:01
    • Yanıt Olarak İşaretleyen Omur Can 28 Nisan 2012 Cumartesi 20:46
    •  
  • 28 Nisan 2012 Cumartesi 20:50

Kod İçerir

http://www.vbdotnetforums.com/archiving/24714-compress-files.html

Ücretsiz kütüphanelerden SharpZipLib'i kullanabilirsin.Yukarıda seninle aynı soruyu soran birine yardım edilmiş.Buyur ordan bak.

SharpZipLib'i indirdikten sonra Proje > Sağ Tuş > Add Ref > Browse > DLL'i gösterin

OK dedikten sonra tekrar Proje > STuş > Add Ref > .NET > WindowsBase sonrasında ise sitedeki kodlamaları yardımcı olarak kullanabilirsiniz.

Dim zippath As String = IO.Path.Combine(Application.StartupPath, "Veritabanı_Yedek_Klasörü.zip")
            Dim zip As ZipPackage = ZipPackage.Open(zippath, IO.FileMode.Create, IO.FileAccess.ReadWrite)
            Dim part As PackagePart = zip.CreatePart(New Uri("/drmofis/tablolar.mdb", UriKind.Relative), _
                                                     Net.Mime.MediaTypeNames.Application.Zip, CompressionOption.Normal)
            Dim bytes() As Byte = My.Computer.FileSystem.ReadAllBytes(Application.StartupPath & "\tablolar.mdb")
            part.GetStream.Write(bytes, 0, bytes.Length)
            zip.Close()

Böyle çözdüm. Teşekkür ederim. Çözüme ek soru olarak

Veritabanı_Yedek_Klasörü.zip klasöürünün içine "drmofis" diye klasör açıyor ve Content Types diye bir dosya var bunu ne olduğunu anlamadım.

Birde buna tarih bazlı yedek aldırabilirmiyiz acaba

• 28 Nisan 2012 Cumartesi 22:09

Hocam kütüphaneyi biraz daha incelemeniz gerekecektir.Pek kullandığım bir kütüphane değil.Sizin içn biraz daha araştırmaya çalışırım.
  • 28 Nisan 2012 Cumartesi 22:23

Hocam kütüphaneyi biraz daha incelemeniz gerekecektir.Pek kullandığım bir kütüphane değil.Sizin içn biraz daha araştırmaya çalışırım.

Saygılarımı sunarım;