Regex Pattern Yardım ?
-
17 Nisan 2012 Salı 18:42
string word = "",",",",",'897',",",AıydgfıyLUGIJ96"; Regex rx = new Regex("([0-9])", RegexOptions.IgnoreCase); foreach (Match m in rx.Matches(word)) { x =Convert.ToInt32((m.Value)); }
Messaggebox.Shov(x);
Arkadaşlar merhaba yukarıdaki gibi bir regex ile string word değişkeni içerisindeki 897 sayısını almaya çalışıyorum ancak foreach her dönüşünde önce 8 i sonra 9 u sonrada 7 yi okuduğu için sonuçta 897 yerine 7 sayısını aktarıyor
Benim amacım son rakamı değil orada kaç tane rakam varsa onları almak istiyorum
Not : 897 değeri bazan 1 basamaklı bazan 2 basamaklı bazende 3 basamaklı bir sayı olabiliyor
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Tüm Yanıtlar
-
17 Nisan 2012 Salı 19:14Yanıtlayıcı
Merhaba aşağıdaki gibi deneyebilirmisiniz:
string x=""; string word ="'897'AıydgfıyLUGIJ96"; // örnek bir deger Regex rx = new Regex("([0-9])", RegexOptions.IgnoreCase); foreach (Match m in rx.Matches(word)) { x +=m.Value; } MessageBox.Show(x);x degerini string olarak oluşturup işlemlerinizi yapın. Eğer x değeri matematiksel olarak kullanmanız gerekiyorsa Convert.ToInt32 ile çevirip kullanabilirsiniz istediğiniz yerde.. Kolay gelsinBilgisayar Mühendisi <Öğrenci>
- Yanıt Olarak Öneren Yasin Öner 17 Nisan 2012 Salı 21:48
- Yanıt Olarak İşaretleyen Mehmet Meydan 18 Nisan 2012 Çarşamba 09:26
-
18 Nisan 2012 Çarşamba 09:27
Merhaba aşağıdaki gibi deneyebilirmisiniz:
string x=""; string word ="'897'AıydgfıyLUGIJ96"; // örnek bir deger Regex rx = new Regex("([0-9])", RegexOptions.IgnoreCase); foreach (Match m in rx.Matches(word)) { x +=m.Value; } MessageBox.Show(x);x degerini string olarak oluşturup işlemlerinizi yapın. Eğer x değeri matematiksel olarak kullanmanız gerekiyorsa Convert.ToInt32 ile çevirip kullanabilirsiniz istediğiniz yerde.. Kolay gelsin
Bilgisayar Mühendisi <Öğrenci>
Muslum hocam cok tesekkur ederim oradaki + yi nasil olduda hatirlayamadim analamadim yinede yanitiniz icin tesekkur ederim
Saygilarimla