none
Calışan uygulamanın class degerini almak.

    Soru

  • Merhaba arkadaşlar ben calışanın bir uygulamanın class degerine ulaşabilmem gerekiyor spy++ progreamı ile rahatlıkla handle class caption v.s degerlerine ulaşabiliyorum fakat ben bu işi c# ile HALLEDEBİLMEM gerekiyor herhangi bi extra bişeye gerek duymadan.

    Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür kolay gelsin.


    Tek amacım Ekmek param Programcılık zor iş derler Parası yok derlerdi inanmazdım Saglık olsun

    14 Haziran 2012 Perşembe 11:18

Yanıtlar

  • Merhaba Yaşar,

    Söylediğin işi yapabilmen için Assembly class ını kullanman yeterli olacaktır. Detaylar için aşağıdaki linkten yararlanabilirsin. Örneği de mevcut orada.

    http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.reflection.assembly.aspx

    Kolay Gelsin.

    • Yanıt Olarak Öneren Ferhat AYHAN 14 Haziran 2012 Perşembe 12:01
    • Yanıt Olarak İşaretleyen CetinBasozEditor 14 Haziran 2012 Perşembe 15:49
    • Yanıt İşaretini Geri Alan Yaşar Tunç 14 Haziran 2012 Perşembe 17:01
    • Yanıt Önerisini Geri Alan Yaşar Tunç 15 Haziran 2012 Cuma 11:28
    • Yanıt Olarak İşaretleyen Yaşar Tunç 15 Haziran 2012 Cuma 11:28
    14 Haziran 2012 Perşembe 12:00
  • Ah o class. Sorular net olsa daha ilk gunden cevap alirdin:) C# olunca herkesin aklina Assembly geliyor.

    void Main()
    {
      var hwnd = System.Diagnostics.Process.GetProcessesByName("Excel").First().MainWindowHandle;
      StringBuilder sb = new StringBuilder(256);
      GetClassName(hwnd, sb, sb.Capacity);
      Console.WriteLine (sb.ToString());
    }
    
    [System.Runtime.InteropServices.DllImport("User32.Dll")]
    public static extern void GetClassName(IntPtr h, StringBuilder s, int nMaxCount);
    

    • Yanıt Olarak İşaretleyen Yaşar Tunç 15 Haziran 2012 Cuma 11:28
    15 Haziran 2012 Cuma 09:41
    Yanıtlayıcı
  • ferhat bey  BU KOD BLOKLARINI DÜZENLEYİP CALIŞTIRAMADIM   örnegin bakıyorum msn programı veyahutta winrar uygulaması class degerini almak istiyiyorum fakat alamıyorum kodları düzenleyemedim rica etsem düzenleyip burda paylaşabiliriniz kolay gelsin.

    Tek amacım Ekmek param Programcılık zor iş derler Parası yok derlerdi inanmazdım Saglık olsun

    • Yanıt Olarak İşaretleyen Yaşar Tunç 15 Haziran 2012 Cuma 11:28
    14 Haziran 2012 Perşembe 17:02
  • Teşekkürler cetin bey büyük bi yükten kaldırdınız beni  (::

    Tek amacım Ekmek param Programcılık zor iş derler Parası yok derlerdi inanmazdım Saglık olsun

    • Yanıt Olarak İşaretleyen Yaşar Tunç 15 Haziran 2012 Cuma 11:28
    15 Haziran 2012 Cuma 11:28

Tüm Yanıtlar

  • Merhaba Yaşar,

    Söylediğin işi yapabilmen için Assembly class ını kullanman yeterli olacaktır. Detaylar için aşağıdaki linkten yararlanabilirsin. Örneği de mevcut orada.

    http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.reflection.assembly.aspx

    Kolay Gelsin.

    • Yanıt Olarak Öneren Ferhat AYHAN 14 Haziran 2012 Perşembe 12:01
    • Yanıt Olarak İşaretleyen CetinBasozEditor 14 Haziran 2012 Perşembe 15:49
    • Yanıt İşaretini Geri Alan Yaşar Tunç 14 Haziran 2012 Perşembe 17:01
    • Yanıt Önerisini Geri Alan Yaşar Tunç 15 Haziran 2012 Cuma 11:28
    • Yanıt Olarak İşaretleyen Yaşar Tunç 15 Haziran 2012 Cuma 11:28
    14 Haziran 2012 Perşembe 12:00
  • ferhat bey  BU KOD BLOKLARINI DÜZENLEYİP CALIŞTIRAMADIM   örnegin bakıyorum msn programı veyahutta winrar uygulaması class degerini almak istiyiyorum fakat alamıyorum kodları düzenleyemedim rica etsem düzenleyip burda paylaşabiliriniz kolay gelsin.

    Tek amacım Ekmek param Programcılık zor iş derler Parası yok derlerdi inanmazdım Saglık olsun

    • Yanıt Olarak İşaretleyen Yaşar Tunç 15 Haziran 2012 Cuma 11:28
    14 Haziran 2012 Perşembe 17:02
  • Ah o class. Sorular net olsa daha ilk gunden cevap alirdin:) C# olunca herkesin aklina Assembly geliyor.

    void Main()
    {
      var hwnd = System.Diagnostics.Process.GetProcessesByName("Excel").First().MainWindowHandle;
      StringBuilder sb = new StringBuilder(256);
      GetClassName(hwnd, sb, sb.Capacity);
      Console.WriteLine (sb.ToString());
    }
    
    [System.Runtime.InteropServices.DllImport("User32.Dll")]
    public static extern void GetClassName(IntPtr h, StringBuilder s, int nMaxCount);
    

    • Yanıt Olarak İşaretleyen Yaşar Tunç 15 Haziran 2012 Cuma 11:28
    15 Haziran 2012 Cuma 09:41
    Yanıtlayıcı
  • Teşekkürler cetin bey büyük bi yükten kaldırdınız beni  (::

    Tek amacım Ekmek param Programcılık zor iş derler Parası yok derlerdi inanmazdım Saglık olsun

    • Yanıt Olarak İşaretleyen Yaşar Tunç 15 Haziran 2012 Cuma 11:28
    15 Haziran 2012 Cuma 11:28