none
datagridview temizleme sorunu

    Soru

  •         private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
            {
                adapter.SelectCommand = new SqlCommand("select * from lokasyon_tbl", databag);
                veri.Clear();
                adapter.Fill(veri);
                dataGridView1.DataSource = veri;
                dataGridView1.CurrentRow.Selected = false;
    
            }
    
            private void button2_Click(object sender, EventArgs e)
            {
                adapter.SelectCommand = new SqlCommand("select * from proje_tbl", databag);
                veri.Clear();
                adapter.Fill(veri);
                dataGridView1.DataSource = veri;
                dataGridView1.CurrentRow.Selected = false;
    
            }


    Merhaba

    Yukaridaki gibi bir olayda takildim.Iki Adet tusum var bu tuslarla tek bir datagridviewe yukleme yapmak istiyorum.Sorunum ilk tusa bastigimda veriler geliyor ikinci tusa bastigimdada diger tablonun yuklenmesini istiyorum yukleme sorunsuz oluyor fakat ilk tablodan kalan kolon hala ikinci tabloda gozukuyor,sadece kolon basligi ama sutuna ait satirlar degil.Kisacasi bana datagridi komple bastan yukleme gibi bi fonksiyon lazim sanirim nasil yapabilirim

    06 Mayıs 2012 Pazar 17:21

Yanıtlar

  •         SqlConnection databag = new SqlConnection(@"Data Source=.\BULGG;Initial Catalog=bl_person;Integrated Security=True");
            SqlCommand komut = new SqlCommand();
            DataTable veri = new DataTable();
            SqlDataAdapter adapter = new SqlDataAdapter();
    
            private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
            {
                
                adapter.SelectCommand = new SqlCommand("select * from lokasyon_tbl", databag);
                veri.Clear();
                veri.Columns.Clear();
                adapter.Fill(veri);
                dataGridView1.DataSource = veri;
                dataGridView1.CurrentRow.Selected = false;
                veri.Dispose();
                adapter.Dispose();
                
    
            }
    
            private void button2_Click(object sender, EventArgs e)
            {
                
                adapter.SelectCommand = new SqlCommand("select * from proje_tbl", databag);
                veri.Clear();
                veri.Columns.Clear();
                adapter.Fill(veri);
                dataGridView1.DataSource = veri;
                dataGridView1.CurrentRow.Selected = false;
                veri.Dispose();
                adapter.Dispose();
                
            }
    bu sekilde cozdum tesekkurler.
    • Yanıt Olarak İşaretleyen xapprentice 06 Mayıs 2012 Pazar 18:28
    • Düzenleyen xapprentice 06 Mayıs 2012 Pazar 18:33
    06 Mayıs 2012 Pazar 18:28

Tüm Yanıtlar

  •             

    DataSet ds = new DataSet();

    dataGridView1.DataSource = ds;

    ds.Clear(); ds.Dispose(); Adapter.Dispose();

    Yukarıdaki komutları kullanablirsin

    EmrullahZdmr



    06 Mayıs 2012 Pazar 17:27
  •         SqlConnection databag = new SqlConnection(@"Data Source=.\BULGG;Initial Catalog=bl_person;Integrated Security=True");
            SqlCommand komut = new SqlCommand();
            DataTable veri = new DataTable();
            SqlDataAdapter adapter = new SqlDataAdapter();
    
            private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
            {
                adapter.SelectCommand = new SqlCommand("select * from lokasyon_tbl", databag);
                veri.Clear();
                adapter.Fill(veri);
                dataGridView1.DataSource = veri;
                dataGridView1.CurrentRow.Selected = false;
                DataSet ds = new DataSet();
                ds.Clear();
                ds.Dispose();
                adapter.Dispose();
    
            }
    
            private void button2_Click(object sender, EventArgs e)
            {
                adapter.SelectCommand = new SqlCommand("select * from proje_tbl", databag);
                veri.Clear();
                adapter.Fill(veri);
                dataGridView1.DataSource = veri;
                dataGridView1.CurrentRow.Selected = false;
                DataSet ds = new DataSet();
                ds.Clear();
                ds.Dispose();
                adapter.Dispose();
    
            }
    boyle yaptim ama ayni sonuc
    06 Mayıs 2012 Pazar 17:33
  • hem veri tabanindan hemde datagridview den mi silmek istiyorsun?

    EmrullahZdmr

    06 Mayıs 2012 Pazar 17:35
  • sadece datagridviewden dikkat ettiyseniz iki dugme ile cekilen tablolar farkli bir tusa bastigimda birini digerine bastigimda digerini gostersin istiyorum sorunum bu aslinda
    06 Mayıs 2012 Pazar 17:37
  • Birinci DataGridView set degiskenini ve ikinci DataGridView set degiskenini ayri ayri tanimlasaniz olur mu acaba?

    DataSet ds1 = new DataSet();
    DataSet ds2 = new DataSet();


    EmrullahZdmr

    06 Mayıs 2012 Pazar 17:43
  • DataSet ds1 = new DataSet();
    DataSet ds2 = new DataSet();

    bu degiskenleri public olarak tanimla


    EmrullahZdmr

    06 Mayıs 2012 Pazar 17:46
  • Emrullah bey ben verileri zaten datatable ile yukledim datasetin cok bi hukmu yok sanirim burda,bir cok yol denedim kafamda her tablo icin farkli bir datgrid kullanmak gibi bir cozum var tuslara basildigi anda secilenin visible ini true yaparim diorum ama bu sekilde neden cozulmuyor onun pesine dustum :)
    06 Mayıs 2012 Pazar 17:47
  • DataSet ds = new DataSet();
            DataSet ds1 = new DataSet();
            private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
            {
                adapter.SelectCommand = new SqlCommand("select * from lokasyon_tbl", databag);
                veri.Clear();
                adapter.Fill(veri);
                dataGridView1.DataSource = veri;
                dataGridView1.CurrentRow.Selected = false;
                DataSet ds = new DataSet();
                ds.Clear();
                ds.Dispose();
                adapter.Dispose();
    
            }
    
            private void button2_Click(object sender, EventArgs e)
            {
                adapter.SelectCommand = new SqlCommand("select * from proje_tbl", databag);
                veri.Clear();
                adapter.Fill(veri);
                dataGridView1.DataSource = veri;
                dataGridView1.CurrentRow.Selected = false;
                DataSet ds1 = new DataSet();
                ds1.Clear();
                ds1.Dispose();
                adapter.Dispose();
    
            }
    Seklinde yapabilirsiniz. Kolay gelsin.

    EmrullahZdmr

    06 Mayıs 2012 Pazar 18:20
  •         SqlConnection databag = new SqlConnection(@"Data Source=.\BULGG;Initial Catalog=bl_person;Integrated Security=True");
            SqlCommand komut = new SqlCommand();
            DataTable veri = new DataTable();
            SqlDataAdapter adapter = new SqlDataAdapter();
    
            private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
            {
                
                adapter.SelectCommand = new SqlCommand("select * from lokasyon_tbl", databag);
                veri.Clear();
                veri.Columns.Clear();
                adapter.Fill(veri);
                dataGridView1.DataSource = veri;
                dataGridView1.CurrentRow.Selected = false;
                veri.Dispose();
                adapter.Dispose();
                
    
            }
    
            private void button2_Click(object sender, EventArgs e)
            {
                
                adapter.SelectCommand = new SqlCommand("select * from proje_tbl", databag);
                veri.Clear();
                veri.Columns.Clear();
                adapter.Fill(veri);
                dataGridView1.DataSource = veri;
                dataGridView1.CurrentRow.Selected = false;
                veri.Dispose();
                adapter.Dispose();
                
            }
    bu sekilde cozdum tesekkurler.
    • Yanıt Olarak İşaretleyen xapprentice 06 Mayıs 2012 Pazar 18:28
    • Düzenleyen xapprentice 06 Mayıs 2012 Pazar 18:33
    06 Mayıs 2012 Pazar 18:28
  • Rica Ederim

    Merak ettigim bir sey var ilk basta yazdiginiz koddan ne farki varki calisti.


    EmrullahZdmr

    06 Mayıs 2012 Pazar 18:35
  • Merhaba Mehmet Bey

    veri.Clear();

    yerine

     veri.Columns.Clear();
    yazıp tekrar dener misiniz?

     Kolay gelsin


    Bilgisayar Mühendisi <Öğrenci> Ne zaman bitecek bu öğrencilik ???
    face-to-face-63[at]live[nokta]com

    06 Mayıs 2012 Pazar 18:36
  • Cevabı yazarken cevabınızı bulmuşsunuz zaten :)

    ama hem veri.Clear(); hemde veri.Columns.Clear() yazmanıza gerek yok. 2.sini yazın yeterli olucaktır

    Kolay gelsin


    Bilgisayar Mühendisi <Öğrenci> Ne zaman bitecek bu öğrencilik ???
    face-to-face-63[at]live[nokta]com

    06 Mayıs 2012 Pazar 18:39
  • cevabi guncelleyim dedim

    veri.clear yapmayinca satirlar kaliyor bu sefer o yuzden yukaridaki haliyle biraktim bilginiz olsun.

    06 Mayıs 2012 Pazar 18:47
  • MRB EMRULLAH BEY BEN  hem veri tabanindan hemde datagridview 'DEKİ TÜM VERİLERİ SIFIRLAMAK İSTİYORUM SİL BUTONUNA TEIKLADIĞIMDA HEM ACCESS (2007) VERİ TABANIN HEM DATAGRİTWİEWİN TAMAMINI TEMİZLEMESİNİ İSTİYORUM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER  
    08 Haziran 2012 Cuma 07:04
  • Merhaba Ömer bey, Size kod kismi ve ekran goruntusu;

    using System; using System.Collections.Generic; using System.ComponentModel; using System.Data; using System.Drawing; using System.Text; using System.Windows.Forms; using System.Data.OleDb; namespace Wfa { public partial class Form1 : Form { public Form1() { InitializeComponent(); } private void ekle_Click(object sender, EventArgs e) { OleDbConnection baglan = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=" + Application.StartupPath + "/Vt2.accdb"); baglan.Open(); OleDbCommand cekle = new OleDbCommand("insert into Tablo1 (Ad,Soyad) values (@prmtr1,@prmtr2)", baglan); cekle.Parameters.AddWithValue("@prmtr1", textBox1.Text); cekle.Parameters.AddWithValue("@prmtr2", textBox2.Text); cekle.ExecuteNonQuery(); baglan.Close(); } private void sil_Click(object sender, EventArgs e) { OleDbConnection baglan = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=" + Application.StartupPath + "/Vt2.accdb"); baglan.Open(); OleDbCommand csil = new OleDbCommand("DELETE from Tablo1 where [Ad]=@sil", baglan); csil.Parameters.AddWithValue("@sil",textBox1.Text); csil.ExecuteNonQuery(); } private void tumunuSil_Click(object sender, EventArgs e) { OleDbConnection baglan = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=" + Application.StartupPath + "/Vt2.accdb"); baglan.Open(); OleDbCommand csil = new OleDbCommand("DELETE from Tablo1", baglan); csil.Parameters.AddWithValue("@sil", textBox1.Text); csil.ExecuteNonQuery(); } private void Form1_Load(object sender, EventArgs e) { timer1.Enabled = true; timer1.Start(); } private void timer1_Tick(object sender, EventArgs e) {

    //datagridview guncelleme islemi DataSet ds = new DataSet(); ds.Clear(); OleDbConnection baglan = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=" + Application.StartupPath + "/Vt2.accdb"); baglan.Open(); OleDbDataAdapter Adapter = new OleDbDataAdapter("Select * From Tablo1", baglan); Adapter.Fill(ds, "Tablo1"); dataGridView1.DataSource = ds; dataGridView1.DataMember = "Tablo1"; baglan.Close(); ds.Dispose(); Adapter.Dispose(); } } }

    Size te bir kodada gondere bilir dim "DELETE from Tablo1" diye

    herzaman beni bulamazsiniz o yuzden tamamini gonderdim . hayirli cumalar kolay gelsin 


    Matrix_Reloaded

    08 Haziran 2012 Cuma 08:18
  • bir de timer1 interval degerini 1000 yap ki cok hizli guncellenmesin :)

    Matrix_Reloaded

    08 Haziran 2012 Cuma 08:53