none
unable to set up Awstats to work with website panel

    คำถาม

  • Hi,

    I am trying to set up AWStats with website panel on my server (2008,iis 7.5), i followed all the step from here -http://www.howtogeek.com/50526/setting-up-awstats-on-windows-server-and-iis/

    what i did- I downloaded awstats 6.95 zip and extract it into C:\inetpub\wwwroot

    then copy awstats.model.conf file and rename it to awstats.mysite.com.conf and configured accordingly.after doing all the settings when i tried to run this command- awstats.pl -config=mysite.com it gives this error msg-

    Error- could n't open servers log file C:inetpublogsLogFilesW3SVC8u_ex120312.log: NO such file or Directory

    Setup<'C:\inetpub\wwwroot\awstats\wwwroot\cgi-bin/awstats.mysite.com.conf' file, web server or permissions> may be wrong.Check config file and permissions.

    I am trying to get it working but can't get it. please help me.

    Edit- In here-W3SVC8u_( 8 is my site id in iis) and the path for log file is there in actual

    Thanks

    Kimmi Grewal


    • แก้ไขโดย kimmi grewal 13 มีนาคม 2555 23:31
    13 มีนาคม 2555 23:21

คำตอบ

  • Hi kimmi,

    According to the error information, the log path is not correct(missing "\"). Could you please double check the settings in your configuration file?

    Thanks.


    Please mark the replies as answers if they help or unmark if not. If you have any feedback about my replies, please contact msdnmg@microsoft.com. Microsoft One Code Framework

    • ทำเครื่องหมายเป็นคำตอบโดย kimmi grewal 22 มีนาคม 2555 23:14
    16 มีนาคม 2555 9:32
  •  Hi Lloyd,

    Finally I got it working , i re installed it but was facing the blank page again , then it just came to my mind and i was so sorry for my stupidity, see what was that - i was browsing this link for stats-

    http://localhost/awstats/awstats.pl?config=mysite.com

    But when i browse for -

    http://localhost/awstats/wwwroot/cgi-bin/awstats.pl?config=mysite.com

     i was able to see the stats means i have to provide full path for awstats.pl, i am sorry for the confusion.

    And one thing more i have to integrate it with website panel -i added awstats there and want to ask that in

    Statstics Help url- can i put -

    http://localhost/AWStats/wwwroot/cgi-bin/awstats.pl?config=[domain_name]

    Thanks For your support and Patience

    Regards

    kimmi grewal


    Edit -Everything is working now, Thanks Lloyd for your support :)
    • แก้ไขโดย kimmi grewal 22 มีนาคม 2555 23:16
    • ทำเครื่องหมายเป็นคำตอบโดย kimmi grewal 22 มีนาคม 2555 23:16
    22 มีนาคม 2555 1:37

ตอบทั้งหมด

  • Hi kimmi,

    According to the error information, the log path is not correct(missing "\"). Could you please double check the settings in your configuration file?

    Thanks.


    Please mark the replies as answers if they help or unmark if not. If you have any feedback about my replies, please contact msdnmg@microsoft.com. Microsoft One Code Framework

    • ทำเครื่องหมายเป็นคำตอบโดย kimmi grewal 22 มีนาคม 2555 23:14
    16 มีนาคม 2555 9:32
  •  Hi Lloyd,

    Thanks for this, it solved my problem to half, now after placing \ my log file path  in config file, it runs the command successfully and i got another txt file in awstats folder just next to my awstats.mysite.com.conf ,named-awstats032012.mysite.com, now when i browse for -http://localhost/awstats/awstats.pl?config=mysite.com it gives me blank page- no error message nothing, so please suggest me what should be the problem as i checked perl is running fine, but can be a perl problem i am not sure,please suggest me.

    Thanks

    Kimmi Grewal

    18 มีนาคม 2555 23:16
  • Hi,

    It will be really hard to troubleshoot if it only displays blank pages. Could you please check corresponding iis logs to see if this request is logged? If yes, please post corresponding log entry here. Also please check event viewer to see if any related errors are logged.

    Thanks.


    Please mark the replies as answers if they help or unmark if not. If you have any feedback about my replies, please contact msdnmg@microsoft.com. Microsoft One Code Framework

    19 มีนาคม 2555 6:53
  •   Hi Lloyd,

     i could not find any relative logs for this. I tried by re installing aw stats, it still can successfully updated from command prompt but i cant browse this-  http://localhost/awstats/awstats.pl?config=mysite.com and now its not blank error message is this -

    <fieldset><legend>Error Summary</legend>

    HTTP Error 500.0 - Internal Server Error

    An unknown FastCGI error occured

    </fieldset>
    <fieldset><legend>Detailed Error Information</legend>
    Module FastCgiModule
    Notification ExecuteRequestHandler
    Handler Perl Via FCGI
    Error Code 0x8007007b
    Requested URL http://localhost:80/awstats/awstats.pl?config=localhost
    Physical Path C:\inetpub\wwwroot\awstats\awstats.pl
    Logon Method Anonymous
    Logon User Anonymous
    Failed Request Tracing Log Directory C:\inetpub\logs\FailedReqLogFiles
    </fieldset>
    <fieldset><legend>Most likely causes:</legend>
    • IIS received the request; however, an internal error occurred during the processing of the request. The root cause of this error depends on which module handles the request and what was happening in the worker process when this error occurred.
    • IIS was not able to access the web.config file for the Web site or application. This can occur if the NTFS permissions are set incorrectly.
    • IIS was not able to process configuration for the Web site or application.
    • The authenticated user does not have permission to use this DLL.
    • The request is mapped to a managed handler but the .NET Extensibility Feature is not installed.
    </fieldset>

    So what should i do to resolve this? please any help will be appreciated.

    Thanks

    KImmi Grewal

     
    • แก้ไขโดย kimmi grewal 20 มีนาคม 2555 22:48
    20 มีนาคม 2555 22:46
  • Does a simple hello world perl script work? If not, then iis related settings is not configured correctly to host perl application.

    Are you using x64 version active perl? Based on my experience, there will have issues with the x64 version. If this is the case, I suggest you install x86 version active perl, enable 32-bit application for the application pool settings and have a try.

    Thanks.


    Please mark the replies as answers if they help or unmark if not. If you have any feedback about my replies, please contact msdnmg@microsoft.com. Microsoft One Code Framework


    21 มีนาคม 2555 2:40
  •  Hi Lloyd,

    Yes hello world Perl script work even i tried with different Perl scripts. I am using x86 version of Perl and yes i enabled 32-bit application for default app pool , thats why i could not understand why this is not working and again now its came back to blank page, even though i did a fresh re- install. Should i try by installing Perl again with a fresh re- install?

    Thanks For your  support

    Kimmi Grewal

    21 มีนาคม 2555 23:37
  •  Hi Lloyd,

    Finally I got it working , i re installed it but was facing the blank page again , then it just came to my mind and i was so sorry for my stupidity, see what was that - i was browsing this link for stats-

    http://localhost/awstats/awstats.pl?config=mysite.com

    But when i browse for -

    http://localhost/awstats/wwwroot/cgi-bin/awstats.pl?config=mysite.com

     i was able to see the stats means i have to provide full path for awstats.pl, i am sorry for the confusion.

    And one thing more i have to integrate it with website panel -i added awstats there and want to ask that in

    Statstics Help url- can i put -

    http://localhost/AWStats/wwwroot/cgi-bin/awstats.pl?config=[domain_name]

    Thanks For your support and Patience

    Regards

    kimmi grewal


    Edit -Everything is working now, Thanks Lloyd for your support :)
    • แก้ไขโดย kimmi grewal 22 มีนาคม 2555 23:16
    • ทำเครื่องหมายเป็นคำตอบโดย kimmi grewal 22 มีนาคม 2555 23:16
    22 มีนาคม 2555 1:37