none
Issue with power pivot configuration tool

    Pertanyaan

  • When I am configuring power pivot for share point 2010 using power pivot configuration tool I am getting this error

    Except this "create power pivot service application", every task is validated and run successfully. Please help me with this issue.

    24 Januari 2012 9:20

Semua Balasan

  • Could this be of any help? http://hermansberghem.blogspot.com/2008/02/system-policies-must-have-full-control.html
    Marek Chmel, WBI Systems (MCTS, MCITP, MCT, CCNA)
    Please Mark As Answer if my post solves your problem or Vote As Helpful if a post has been helpful for you.
    24 Januari 2012 9:36
  • I have unchecked operate as sytem account for two users (ntauthority\local user & myself) both have full control and full read options. Still it ios giving sdame error. Actually, I am not getting the "New" tab in the ribbon itself to create any service application in manage service applications.
    24 Januari 2012 10:30
  • Do you have user account control turned on or did you start CentralAdmin as an administrator?
    Marek Chmel, WBI Systems (MCTS, MCITP, MCT, CCNA)
    Please Mark As Answer if my post solves your problem or Vote As Helpful if a post has been helpful for you.
    24 Januari 2012 10:31
  • Earlier, I didn't start it as administrator. I started it as administrator and the "new" tab is appearing now. But how can I specify it to the power pivot configuration tool? I am the farm administrator. Do I still need to open it as admin?

     

    24 Januari 2012 10:40
  • You should start the tool as admin as well.
    Marek Chmel, WBI Systems (MCTS, MCITP, MCT, CCNA)
    Please Mark As Answer if my post solves your problem or Vote As Helpful if a post has been helpful for you.
    24 Januari 2012 10:41
  • I have tried by opening it as administrator. Still it is giving same error. What are system policies in share point 2010?

     

    24 Januari 2012 10:59
  • Hi Sachin_100,

    Thanks for your question, firstly please make sure you have install the SharePoint Server 2010 SP1, which is available at this link Download and install SharePoint Server 2010 SP1.

    Besides, I would recommend you follow this document about how Install PowerPivot for SharePoint http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ee210708(v=sql.110).aspx 

    Thanks,
    Challen Fu


    Please remember to mark the replies as answers if they help and unmark them if they provide no help.

    31 Januari 2012 7:00
  • Hi Dhanumjay,

    I had the exactly the same issue now. I realised that I actually needed to have the Claims to Windows Token Service, Excel Services and Secure Store running on each server in my farm. If you have a SQL server with SP installed, on this server too.

    Run IISRESET.

    Log in with the SPFarm account and try again. This worked for me.

    Thanks,
    Sat

    02 Agustus 2012 10:55