none
Replication Problem?

    Question

  • Hi.

    My transactional replication has a problem. I was adding some items and suddenly gave problem and closed the SSMS. When he returned, got the following message: "The subscription to this publication is not active yet. No user action is required."

    This is a problem? The number of Undistrubuted Commands keeps increasing, but does not replicate.

    Thanks!!!
    Wednesday, October 14, 2009 1:11 PM

Answers

All replies

  • use sp_dropsubscription to drop the exsiting subscription and create again.


    Mohd Sufian www.sqlship.wordpress.com Please mark the post as Answered if it helped.
    Wednesday, October 14, 2009 2:19 PM
  • Hi Mohammad.

    But i have transactions not been replicated. If drop and create, this transactions will be replicated?

    thanks.
    Wednesday, October 14, 2009 2:28 PM
  • are you sure replication was setup? was it working before?

    you can resetup the replication and create the snapshot.

    please provide more info so that we can help you better.


    HTH.

    Vinay





    Vinay Thakur
    Wednesday, October 14, 2009 5:29 PM
  • Hi Vinay.

    Replication was working. But the SSMS it's closed suddenly and when i open again the replication was having problems.

    The SSMS closed when I was adding some articles.

    Thanks.

    Wednesday, October 14, 2009 5:40 PM
  • is your replication is showing red mark?

    check the status of the replication...

    sp_changesubstatus 'publisherdb',@status='active'


    http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms187344(SQL.90).aspx


    use it carefully.
    Edit: you may loose your data in transactions.

    HTH

    Vinay



    Vinay Thakur
    Wednesday, October 14, 2009 6:13 PM
  • Hi Vinay

    I recreated the replication and everything worked again.

    Thanks!
    Thursday, October 15, 2009 6:36 PM