none
Subscription is not re-initializing

    Question

  • Hi guys,
    I have ServerA(publisher) and ServerB(subscriber) both on SQL 2008R2. I have a Transactional Publication created on ServerA with One article added into it and subscription to ServerB. Distributor is on ServerC where all replication agents are running.

    I have some data descrepencies on subscriber so I decided to re-initialize the subscription. I click on publication and marked it for re-initialization with make use of new snapshot and to run it now option. It is generating the snapshot but not applying it. I have @immediate_sync and @allow_anonymous option set to true. What could be the reason?


    Kindly mark the reply as answer if they help


    • Edited by Sunil Gure Tuesday, November 20, 2012 12:24 PM
    Tuesday, November 20, 2012 12:14 PM

Answers

  • I have changed the @sync_type = 'Automatic' when adding subscription. It worked fine. Cheers!!

    Kindly mark the reply as answer if they help

    • Marked as answer by Sunil Gure Wednesday, November 21, 2012 6:33 AM
    Wednesday, November 21, 2012 6:33 AM

All replies

  • I think i found the reason. It is @sync_type which is set to 'replication support only' which means: subscriber already have initial data and schema. I will change the @sync_type to 'automatic' which will force it to apply snapshot.

    Kindly mark the reply as answer if they help

    Tuesday, November 20, 2012 12:33 PM
  • I have changed the @sync_type = 'Automatic' when adding subscription. It worked fine. Cheers!!

    Kindly mark the reply as answer if they help

    • Marked as answer by Sunil Gure Wednesday, November 21, 2012 6:33 AM
    Wednesday, November 21, 2012 6:33 AM