none
Getting this error Tranx Repl 2008R2 required privilege is not held by the client

    Question

  • Replication-Replication Transaction-Log Reader Subsystem: agent RTXHOU0VDBTST01\BOP-Vista_BranchOperations-1 failed. Executed as user: CORPORATE\TstARSDataUser. A required privilege is not held by the client.  The step failed. I have tried this, but does not work.
    Friday, July 26, 2013 4:44 PM

All replies

  • Ensure the Log Reader Agent process account is db_owner in the distribution and publication databases.  This is covered in the section Permissions That Are Required by Agents in Replication Agent Security Model.  If you are doing a sync_type of replicaiton support only, initialize with backup, or initialize from lsn then the Log Reader Agent process account must be sysadmin.

    Brandon Williams (blog | linkedin)

    Friday, July 26, 2013 5:00 PM
  • Yes this user is the db_owner in both the databases. Thanks!
    Friday, July 26, 2013 5:11 PM
  • What is your subscription sync_type?

    Brandon Williams (blog | linkedin)

    Friday, July 26, 2013 5:12 PM
  • Push

    Pub is Distrib as well

    • Edited by kdba2 Friday, July 26, 2013 5:14 PM more info
    Friday, July 26, 2013 5:14 PM
  • That is the subscription type.

    What is the sync_type?  Automatic? Initialize with backup?


    Brandon Williams (blog | linkedin)

    Friday, July 26, 2013 5:19 PM
  • Automatic:

    -- Adding the article synchronization object
    exec sp_articleview @publication = N'Base_Vista_BranchOperations', @article = N'Zone', @view_name = N'syncobj_0x3631444641434631', @filter_clause = N'', @force_invalidate_snapshot = 1, @force_reinit_subscription = 1
    GO

    -- Adding the transactional subscriptions
    use [Vista_BranchOperations]
    exec sp_addsubscription @publication = N'Base_Vista_BranchOperations', @subscriber = N'RTXHOU0VDBTST01\RPT', @destination_db = N'Vista_Reports', @subscription_type = N'Pull', @sync_type = N'automatic', @article = N'all', @update_mode = N'read only', @subscriber_type = 0
    GO

    Friday, July 26, 2013 5:23 PM
  • Interesting, you said push earlier, but the sp_addsubscription @subscription_type is pull.

    Perhaps you're looking at the wrong subscription?


    Brandon Williams (blog | linkedin)

    Friday, July 26, 2013 11:28 PM