none
127.0.0.1:80/reportserver user and password

    Question

  • Hi everyone, one question please: I've Sql Report 2012 running in my local pc ( it's an evaluation istallation), the services running correctly but when I try to see the server using 127.0.0.1:80\reportserver... it replace with a mask where asks user and password. I tried using my local account ( no password), I tried using nt_autority system etc.. but it doesn't work. Did anyone have similar problem? Any advices? Thank you a lot.
    Wednesday, April 24, 2013 10:00 AM

All replies

  • Hi DIEGOCTN,

    The issue may be related to the Internet Explorer security settings or the Kerberos authentication. If you type the credentials for three times, do you get a blank page? If not, the root cause should be the former; otherwise, it should be a Kerberos authentication issue.

    For the IE security settings, please add the http://<IP Adress> to the trusted sites list of IE. For more information, please see:
    http://blogs.msdn.com/b/psssql/archive/2011/04/18/why-am-i-getting-prompted-for-credentials.aspx

    If it is a Kerberos authentication issue and Kerberos is enabled in your environment, please register SPN for the report server; otherwise, configure the report server to use WindowsNTLM authentication instead of WindowsNegotiate authentication. For more information, please see:
    http://blogs.msdn.com/b/lukaszp/archive/2008/03/26/solving-the-reporting-services-login-issue-in-the-february-ctp-of-sql-server-2008.aspx

    Regards,


    Mike Yin
    TechNet Community Support

    Friday, April 26, 2013 7:01 AM
    Moderator
  • Hi DIEGOCTN,

    have you tried to go through the Reporting Services Configuration manager on your local PC?

    Friday, April 26, 2013 8:47 AM
  • Hi Mike, Hi Ravi. My situation is this: I go ( using Avant Browser and/or Internet Explorer) in 127.0.0.1/reportserverMS2012 and suddenly show a form with user and password. I went to Report Configuration and I tried everything, I changed the polices for the account ( user account with user and password, user account as network account, but in the first case Report doen't work, in the second case it shows the form above). I wondering, but witch password does want? Witch user? It's a user and a password setted in Report Server or it's setted in the browser polices? Thank you 

    PS And yes...if I type the wrong password three times it gets me a blank page...

    • Edited by DIEGOCTN Friday, April 26, 2013 9:30 AM
    Friday, April 26, 2013 9:29 AM