none
SharePoint 2010 public facing website doesn't work properly with SSL enabled

    Question

  • Hi,

    I have SP 2010 public facing website with SSL enabled. Whenever I try to open the context menu with https protocol, it's not responding to that actions. It displays the script error message in IE saying "Access is denied. core.js Line 2". Everything works fine, if I use http protocol. Can someone please provide the reason and resolution for this issue?

    Thanks a lot in advance!

    -Hitesh




    • Edited by Hitesh C Monday, January 07, 2013 4:56 PM
    Monday, January 07, 2013 4:31 PM

Answers

  • This is caused by alternate access mappings being misconfigured.

    • Are you using SSL offload? If so you'll need both HTTP and HTTPS setup for your public zone URL with the same internal (HTTP) address
    • If you're not using SSL offload make sure you have both internal and public URL set as the full HTTPS url

    My CodePlex - My Blog - My Twitter

    Monday, January 07, 2013 9:08 PM

All replies

  • This might be an issue that multiple websites are running SSL on port 443. Have you configured different host names for the web applications?


    SharePoint Developer | @zeemanj | Blog

    Monday, January 07, 2013 7:45 PM
  • Thanks a lot for your prompt reply.

    I haven't configured any host name entries for web application and only my web application is configured for SSL on that server.


    Hitesh

    Monday, January 07, 2013 8:53 PM
  • This is caused by alternate access mappings being misconfigured.

    • Are you using SSL offload? If so you'll need both HTTP and HTTPS setup for your public zone URL with the same internal (HTTP) address
    • If you're not using SSL offload make sure you have both internal and public URL set as the full HTTPS url

    My CodePlex - My Blog - My Twitter

    Monday, January 07, 2013 9:08 PM