none
Sorry, to continue you need to be able to give the app access to: Search.

    Question

  • Hi All,

    I'm working with a sample SharePoint hosted app that uses the Rest API to perform a search.  I am requesting the Search permission for "QueryAsUserIgnoreAppPrincipal" which is the only Search scoped permission I can request. 

    If I do not request this permission, the app installs and I can trust it, but performing requests against the Search API gives me a 500 error back from the API.

    If I do request this permission, I am not able to trust the app with the message in red:

    "Sorry, to continue you need to be able to give the app access to: Search."

    So, this sounds like I do not have enough rights to be able to grant an app the ability to perform searches.  Is that correct?  I am a Site Collection Admin and I think also a tenancy admin.  I cannot find anything about where I can (or someone else can) grant me enough rights to be able to give apps access to search.

    Thanks,

    Mick

    Friday, August 24, 2012 4:41 PM

Answers

All replies

  • Hi Mick, this does, in fact mean that you don't have sufficient rights to grant access to search.  Because search apis allow the app to discover all content in tenant, tenant administrator rights are required to grant this access.  Is this in an O365 tenant or on-prem?  If it's in an O365 tenant, are you logged in as the user that created the O365 tenant?
    Friday, August 24, 2012 6:39 PM
  • Hi Rob,

    Thanks for the reply.  This is an O365 tenant, and I am not logged in as the user that created the tenant.  I sit right next to him, though, and we did try having him perform the trust.  He was getting the same error I was.  Is that possibly because it was already installed and he was just trying to reset the trust?

    Thanks much,

    Mick

    Friday, August 24, 2012 7:16 PM
  • Mick, I've been able to reproduce your issue, and we're taking a deeper look to better understand the cause.

    Friday, August 24, 2012 9:47 PM
  • Hi Mick

    Do you resovled this issue?

    I met a samiliar situation. When I deploy my app to sharepoint site. It throw one error: 

    "Sorry, to continue you need to be able to give the app access to: AllProfiles.
    "

    So if you have any idea, please let me know.

    Thanks

    Rocky

    Wednesday, September 05, 2012 3:49 AM
  • We have an investigation going on the product side. We'll keep you posted as we find more.
    • Proposed as answer by F.Rocky Thursday, September 06, 2012 9:38 AM
    • Unproposed as answer by F.Rocky Thursday, September 06, 2012 9:39 AM
    Wednesday, September 05, 2012 8:05 PM
    Moderator
  • Turns out this is indeed a bug and folks are working to fix it.  We'll keep you posted.
    Thursday, September 06, 2012 7:28 PM
    Moderator
  • I also encountered this problem but just recently - last Friday 9/14 to be exactly, where launching my App resulted "Sorry, to continue you need to be able to give the app access to: AllProfiles." and the "Trust it" button is disabled preventing me from opening my App. This happens to my Office 365 Preview developer site. I have been able to develop and test using this account all last week, only to encounter this error in the last two days and till now I am still unable to proceed.
    Monday, September 17, 2012 2:23 AM
  • Thanks for the update.  We're still working on the fix on our end - unfortunately, there isn't a workaround for the issue at this time.  We'll let you know as soon as we have more news.

    Elisabeth Olson SharePoint PM - MSFT

    Monday, September 17, 2012 6:41 PM
    Moderator
  • I'm receiving this error as well.  Has there been any solution yet from MSFT?
    Wednesday, September 26, 2012 2:43 PM
  • We believe that most of the affected tenancies in Office 365 have been fixed but you you are still encountering this error please let us know; having the url of your developer site would help us figure out what is wrong.
    Monday, October 08, 2012 9:33 PM
    Moderator
  • Hi Humberto,

    I have the same issue... Developer Site URL: https://ahatest.sharepoint.com

    Thx in advance!

    Regards Adi

    Thursday, October 18, 2012 10:27 AM
  • Hi Humberto,

    I am now able to trust the app, thanks.  Still working on getting the REST call to function properly.  I basically took the sample project (http://code.msdn.microsoft.com/officeapps/SharePoint-2013-Perform-a-1bf3e87d) and deployed it as a SharePoint hosted app.  I'm getting some strange errors when I do.  But I can now trust the app :)

    Mick

    Monday, October 29, 2012 3:27 PM