none
Service unavailable

    Question

  • I am geting following message when i browse the url.

    Then I tried with this steps

    1. Verify that the application pool is configured for the virtual server. The default application pool is MSSharePointPortalAppPool.

    Follow these steps to determine the application pool that the virtual server is using:
    a. Click Start, point to Administrative Tools, and then click Internet Information Services (IIS) Manager.
    b. Expand ServerName, expand Web Sites, right-click the virtual server, and then click Properties.
    c. Click the Home Directory tab.

    The application pool that is configured for the virtual server is listed in the Application pool box.
    d. Click OK.
    2. Verify that the password for the application pool account is correct. IIS does not automatically poll password changes in Active Directory directory service. If the application pool account is a domain account, and the password expires, you may receive the error message that is described in the "Symptoms" section of this article after a new password is specified for the account.

    Follow these steps to verify that the password for the application pool account is correct:
    a. In Internet Information Services (IIS) Manager, expand Application Pools.
    b. Right-click the application pool that is configured for the virtual server (for example, right-click MSSharePointPortalAppPool), and then click Properties.
    c. Click the Identity tab.
    d. In the Password box, type the password of the application pool account that is listed in the User name box, and then click OK.
    e. In the Confirm Password dialog box, type the password again, and then click OK.
    3. Verify that the application pool account is a member of both the IIS_WPG group and the STS_WPG group on the server:

    Use one of the following methods as appropriate to your situation:
    a. If Windows SharePoint Services 2.0 is installed on a member server:
    1. Click Start, point to Administrative Tools, and then click Computer Management.
    2. Expand Local Users and Groups, and then expand Users.
    3. Right-click the account that is used by the application pool for the virtual server, and then click Properties.
    4. Click the Member of tab.

    Verify that both IIS_WPG and STS_WPG appear in the Member of list. If one or both groups are not listed, add the IIS_WPG group, the STS_WPG group, or both groups (as appropriate) to the list.
    b. If Windows SharePoint Services 2.0 is installed on a domain controller:
    1. Start Active Directory Users and Computers.
    2. Expand Users.
    3. Right-click the account that is used by the application pool for the virtual server, and then click Properties.
    4. Click the Member of tab.

    Verify that both IIS_WPG and STS_WPG appear in the Member of list. If one or both groups are not listed, add the IIS_WPG group, the STS_WPG group, or both groups (as appropriate) to the list.
    4. Restart IIS to recycle the application pools:
    a. In Internet Information Services (IIS) Manager, right-click ServerName, point to All Tasks, and then click Restart IIS.
    b. Click Restart Internet Information Services on ServerName, and then click OK.


     Then also i am geting error.
    Saturday, February 16, 2008 5:36 AM

Answers

  • Hi,
    make sure your virtual servers have a unique combination of hostheaders, ports and IPs.
    e.g. you must not have to virtual servers using port 80 with unassigned IPs or the same IP. If this is the case, one virtual server will not start up.
    The second guess would be, that you use your application pool with different ASP.NET configurations. One application pool can serve only ASP.NET 1.1 or ASP.NET 2.0.

    René
    Monday, February 18, 2008 7:58 AM
  • I have seen this error when the application pool's identity was not valid.  It could be bad username/password or it could be because the username is not allowed to run as an app pool identity.

     

    HTH,

     

    --Paul Galvin, Conchango
      RSS @ http://feeds.feedburner.com/PaulGalvinsSharepointSpace
      Web site @ http://paulgalvin.spaces.live.com

     

    Monday, February 18, 2008 11:51 PM

All replies

  • Hi,
    make sure your virtual servers have a unique combination of hostheaders, ports and IPs.
    e.g. you must not have to virtual servers using port 80 with unassigned IPs or the same IP. If this is the case, one virtual server will not start up.
    The second guess would be, that you use your application pool with different ASP.NET configurations. One application pool can serve only ASP.NET 1.1 or ASP.NET 2.0.

    René
    Monday, February 18, 2008 7:58 AM
  • I have seen this error when the application pool's identity was not valid.  It could be bad username/password or it could be because the username is not allowed to run as an app pool identity.

     

    HTH,

     

    --Paul Galvin, Conchango
      RSS @ http://feeds.feedburner.com/PaulGalvinsSharepointSpace
      Web site @ http://paulgalvin.spaces.live.com

     

    Monday, February 18, 2008 11:51 PM