none
Add default meeting rooms in SharePoint 2013

    Question

  • Hi,

    I have created Meeting room reservation calendar in SharePoint 2013.

    I have selected the week group view as the default view for the calendar.When i open the calendar,i have to add the resources and then add the reservation.

    But my requirement is, resources should be always shown in the left side in the below fig in place of "Add Resource" and should not disappear after page refresh. And user should not always add the resources.

    Please help

    Waiting for quick response .

    Thank you


    • Edited by Aditi Das Wednesday, July 02, 2014 7:48 AM
    Wednesday, July 02, 2014 6:17 AM

All replies

  • Hi,

    According to your post, my understanding is that you wanted to add default meeting rooms in SharePoint 2013.

    By design, the view created using the procedure is temporary. Each time you refresh the browser, only the initial calendar will display.

    As a workaround, we can use JavaScript Code to display default meeting rooms.

    For more information, you can refer to:

    Displaying Default Resources on the Group Calendar

    Best Regards,

    Linda Li


    Linda Li
    TechNet Community Support

    Thursday, July 03, 2014 7:01 AM
    Moderator
  • Hi Li,

    Thanks for your reply.

    But i tried this.This is not working for me.

    Please share other ideas, if any.

    Waiting for your reply.

    Thank you

    Thursday, July 03, 2014 3:20 PM
  • Hi,

    The blog Displaying Default Resources on the Group Calendar uses SharePoint Server 2010. Target applications function in the same way in SharePoint Server 2013.

    As the blog said, you needed to track down the XML data being passed from the picker dialog using Fiddler.

    Then copied the ret variable and began scripting a new function for the home page.

    In the other word, you need to change the code to your owns.

    Thank you for your understanding.

    Best Regards,

    Linda Li


    Linda Li
    TechNet Community Support

    Friday, July 04, 2014 2:01 AM
    Moderator
  • Hi Li,

    I followed the link and added the code in the content editor webpart.

    The default resources are keep on appear/disappears on page refresh.

    It means it shows the content on multiple refresh.

    It only works in Chrome, but its not working in IE.

    Is any way to fix this.

    Please help.

    Thank you.


    • Edited by Aditi Das Monday, July 07, 2014 4:42 AM
    Monday, July 07, 2014 2:51 AM
  • Are you seeing any script errors? Did you try debugging using IE developer toolbar?

    This post is my own opinion and does not necessarily reflect the opinion or view of Slalom.

    Monday, July 07, 2014 4:44 AM
  • Hi,

    Thanks for your reply.

    Error is not showing.

    Don't know why it sometime coming and sometime it goes off.

    Not able to know the issue.

    Thank you

    Monday, July 07, 2014 8:57 AM
  • Hi,

    I tried debugging IE developer tool.

    The issue is in getting the web part ID. Here the web part id is "WPQ2".i also set that.but sometime it shows" its not getting that ID means the value is undefined,so at that time its not showing the required out.

    Is there any help for this issue or else i should use any other function to load that web part id every time.

    Please suggest your ideas.

    Thank you.

    Friday, July 18, 2014 9:59 AM