none
(Win7 x64 SP1) Could not install Internet Explorer 11 preview(the referenced assembly is not installed)

    Question

  • Here is the IE11.log:
    00:00.000: ====================================================================
    00:00.062: Started: 2013/08/03 (Y/M/D) 16:57:44.401 (local)
    00:00.078: Time Format in this log: MM:ss.mmm (minutes:seconds.milliseconds)
    00:00.109: Command line: "F:\IE\IE11-Windows6.1-x64-zh-cn.exe" 
    00:00.124: INFO:    Setup installer for Internet Explorer: 11.0.9431.0
    00:00.140: INFO:    Previous version of Internet Explorer: 10.0.9200.16635
    00:00.156: INFO:    Checking if iexplore.exe's current version is between 11.0.9431.0...
    00:00.171: INFO:    ...and 11.1.0.0...
    00:00.202: INFO:    Maximum version on which to run IEAK branding is: 11.1.0.0...
    00:00.218: INFO:    iexplore.exe version check success. Install can proceed.
    00:00.234: INFO:    Operating System: Windows Workstation: 6.1.7601 (Service Pack 1)
    00:00.249: INFO:    Trying to extract ID: SetupDownloadList.txt (0) as "SetupDownloadList.txt"
    00:00.296: INFO:    Trying to extract ID: HardwareBlockingList.xml (0) as "HardwareBlockingList.xml"
    00:00.343: INFO:    Trying to extract ID: 7006 (0) as "IE11-neutral.Extracted.cab"
    00:09.282: INFO:    Trying to extract ID: 7010 (2052) as "IE11_amd64_zh-CN.cab"
    00:09.360: INFO:    Extracted zh-CN language pack to C:\windows\TEMP\IE181A0.tmp\IE11_amd64_zh-CN.cab.
    00:09.391: INFO:    Trying to extract ID: 5501 (1033) as "Spelling_en.msu"
    00:09.484: INFO:    Extracted Spelling dictionary for en to C:\windows\TEMP\IE181A0.tmp\Spelling_en.msu.
    00:09.500: INFO:    Trying to extract ID: 5502 (1033) as "Hyphenation_en.msu"
    00:09.562: INFO:    Extracted Hyphenation dictionary for en to C:\windows\TEMP\IE181A0.tmp\Hyphenation_en.msu.
    00:09.594: INFO:    Trying to extract ID: 7128 (2052) as "IE11-support.cab"
    00:14.648: INFO:    PauseOrResumeAUThread: Successfully paused Automatic Updates.
    00:15.958: INFO:    Updated Download list, Hardware Blocking list, and no reboot policy files successfully downloaded and extracted for use.
    00:16.005: INFO:    Launched program to check hardware: "C:\windows\TEMP\IE181A0.tmp\IE11-SUPPORT\IEXPLORE.EXE" /CheckHardware "C:\windows\TEMP\IE181A0.tmp\IE11-support\HardwareBlockingList.xml"
    00:16.473: INFO:    Graphics Device Information: ATI Mobility Radeon HD 4300 Series
    00:16.489: INFO:    Hardware support check succeeded. Installation will continue.
    00:16.504: INFO:    Windows 7 operating system detected.
    00:16.536: INFO:    Service pack major: 1
    00:16.551: INFO:    Service pack minor: 0
    00:16.567: INFO:    Service pack name:  Service Pack 1
    00:16.614: INFO:    Version Check for (KB2834140) of C:\windows\System32\d3d11.dll: 6.2.9200.16570 >= 6.2.9200.16570 (True)
    00:16.629: INFO:    Version Check for (KB2670838) of C:\windows\System32\api-ms-win-downlevel-user32-l1-1-0.dll: 6.2.9200.16492 >= 6.2.9200.16426 (True)
    00:16.660: INFO:    Version Check for (KB2639308) of C:\windows\System32\Ntoskrnl.exe: 6.1.7601.18113 >= 6.1.7601.17727 (True)
    00:16.707: INFO:    Version Check for (KB2533623) of C:\windows\System32\api-ms-win-security-base-l1-1-0.dll: 6.1.7601.18015 >= 6.1.7601.17617 (True)
    00:16.723: INFO:    Version Check for (KB2731771) of C:\windows\System32\conhost.exe: 6.1.7601.18015 >= 6.1.7601.17888 (True)
    00:16.738: INFO:    Checking for correct version of C:\windows\Fonts\segoeui.ttf.
    00:16.770: INFO:    Version Check for (KB2786081) of C:\windows\System32\taskhost.exe: 6.1.7601.18010 >= 6.1.7601.18010 (True)
    06:51.312: INFO:    Waiting for 0 prerequisite downloads.
    06:51.343: INFO:    The neutral pack was not successfully downloaded from the internet. Installation will continue using the extracted package.
    06:51.421: INFO:    No reboot logic message NrApiStart(0), lParam=0x00322df8 returned 0x00000000.
    06:52.232: INFO:    No reboot logic message NrApiScan(1), lParam=0x00000001 returned 0x00000000.
    06:52.263: INFO:    No reboot logic message NrApiStartInstall(4), lParam=0x00000001 returned 0x00000014.
    06:52.279: INFO:    Installing with the extracted package. C:\windows\TEMP\IE181A0.tmp\IE11-neutral.Extracted.cab
    06:52.357: INFO:    Launched package installation: C:\windows\SysNative\dism.exe /online /add-package /packagepath:C:\windows\TEMP\IE181A0.tmp\IE11-neutral.Extracted.cab /quiet /norestart
    08:33.570: INFO:    Process exit code 0x000036B3 (14003) [The referenced assembly is not installed on your system. ]       //Mark 1, This is the major problem
    08:33.664: ERROR:   Neutral package installation failed (exit code = 0x000036b3 (14003)).
    08:33.711: INFO:    No reboot logic message NrApiInstallDone(7), lParam=0x00009c59 returned 0x00000000.
    08:33.742: INFO:    No reboot logic message NrApiStartFinish(11), lParam=0x00000000 returned 0x00000000.
    08:33.851: INFO:    No reboot logic message NrApiFinish(12), lParam=0x00000000 returned 0x00000016.
    08:33.867: INFO:    Waiting for Active Setup to complete.
    08:34.179: INFO:    PauseOrResumeAUThread: Successfully resumed Automatic Updates.
    09:19.575: INFO:    Setup exit code: 0x00009C59 (40025) - The neutral cab failed to install.
    09:19.669: INFO:    Scheduling upload to IE SQM server: http://sqm.microsoft.com/sqm/ie/sqmserver.dll
    09:19.716: INFO:    SQM Upload returned 403
    09:23.912: INFO:    Cleaning up temporary files in: C:\windows\TEMP\IE181A0.tmp
    09:25.222: INFO:    Unable to remove directory C:\windows\TEMP\IE181A0.tmp, marking for deletion on reboot.
    09:25.550: INFO:    Released Internet Explorer Installer Mutex
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    From "Mark 1" i know the problem is "The referenced assembly is not installed on your system". Then i try to use System native DISM to deploy the IE11-neutral.Extracted.cab package, but i got the same error message as above.
    The question is: 1. How can i know exactly which assembly is missing? 2. Can i get the missing assembly's GUID just like the same problem during the Office Setup?

    PS. All system update has been successfully installed.
    Monday, August 05, 2013 2:54 PM

Answers