Data Base גדול מאד.
-
יום ראשון 20 מאי 2012 07:47
שלום לכולם!
יש לי כלי שאני מפתחת ומאחוריו עומד data base מאד גדול.
יש בו טבלה ראשית שבכל שאילתא נגשים אליה והיא מכילה כ200000 רשומות ןיותר, ואליה מחוברות עוד כ30 טבלאות עם ערכים משניים שמשלימים את החיפוש. (לפעמים נגשים לכולם ולפעמים רק לחלק.)
הביצועים מאד אטיים, עדין לא טפלתי בdata base בקשר לאינדקסים וכו.
היות ואני לא כ"כ בקיאה בנושא, הייתי רוצה לשאול אתכם איפה אני יכולה ללמוד את הנושא בצורה הכי טובה, ומאיפה להתחיל.
תודה!!!!
שרה.
כל התגובות
-
יום ראשון 20 מאי 2012 17:56משיב
שלב ראשון צריך לדעתי להבין מה זה "data base מאד גדול" כשאת מדברת רק על 200 אלף רשומות בטבלה. זה מעט מצחיק לקרוא לזה מסד נתונים גדול אם זה הסממן המרכזי שיש לך לזה שזה מסד נתונים גדול.
* נתתי פעם שירות לחברה שהמנכ"ל שלה טען רישמית (ז"א בצורה גלויה במערכת קריאות) כתגובה לשאלה של לקוח שלו שהבעיה היא בגלל שמסד הנתונים של הלקוח גדול מאוד וכבר עבר את החצי גיגה והוא עוד עלול להגיע לגיגה בעוד כמה שנים. זה גבל בבדיחה אם לא במשהו יותר קיצוני :-) את מסד הנתונים שלו היה אפשר להפעיל על אקסס ללא שוןם בעיה והבעיה כמובן קשורה לפיתוח ולקודים שלו.
יש כאן דיי הרבה גולשים בפורום שעובדים עם מסדי נתונים של טרות בייט ואפילו כמה שעובדים עם מסד של עשרות טרות בייט ובטח שיש כאן הרבה משתמשים שיש להם טבלאות על מליוני רשומות :-)
* מה שאת מציגה זה שאלה לא לגבי הלימוד הבסיסי אלא לגבי מסדי נתונים גדולים. ההנחה היא שאת שולטת ברמת העבודה הבסיסית ועתה עלייך ללמו את הנושא של המיטוב והעבודה עם מסדי נתונים גדולים. נכון?
אם כן המקום להתחיל בו הוא קורס מסודר (אני לא מכיר בישראל קורס ייעודי למסדי נתונים גדולים אבל אני לא מקושר למכללות ואולי יש), מדריכים באינטרנט הם תמיד מקום טוב להתחיל בו ולהתמקצע וכמובן ומעל הכל תירגול + נסיון וטעיה.
באופן מעשי הייתי מציע לך לנסות למטב שאילתה שאילתה שיש לך ולהגיע לרמה טובה בכתיבת שאילתות (לחזק את הד האפליקטיבי שלך). במקביל נסי לבדוק את ההמלצות שיש בנוגע להתקנה של השרת, החלוקה לדיסקים ומחיצות וכמובן לקבוצות קבצים(לחזק את הצד התשתיתי שלך).
-
יום ראשון 20 מאי 2012 20:39
תודה על התגובה!!!
הDB שלי אכן לא גדול בסדר גודל של טרות בייט, אני עדין עובדת עם הsql server express, אבל הוא אוסף נתונים מהרשת וכל הזמן גדל בקצב מסחרר.
הטבלה הגדולה מכילה כרגע 200000 רשומות, אבל יש עוד כמה עשרות טבלאות שמקושרות אליה ומכילות לא הרבה פחות והכל גדל כל הזמן.
הבעיה שלי שאפילו עכשיו (כשמצחיק אותך שזה DB גדול) האתר די איטי.
אני לא מבצעת פעולות מסובכות, אני עושה select לנתונים עם join מכמה טבלאות.
מה שאני צריכה, לדעתי, זה לשים indexes לטבלאות כדי שהגישה תהיה מהירה יותר.
יש מקום מסודר לקרוא על זה?
שוב תודה!!!
שרה.
-
יום ראשון 20 מאי 2012 23:58
היי,
נכון, גם כאשר הDB איננו גדול ואפילו יחסית נחשב לקטן יכולים להרגיש בעיות ביצועיים עצומות כאשר אין עיצוב נכון של הטבלאות ושלא נדבר אם לא הוגדרו אינדקסים
מתאימים לשליפות.
האמת שזה עולם קצת מורכב בהתחלה אבל לא עד כדי כך לדעתי, אני מצרף לך לינק לאתר שמסביר את כל נושא האינדקסים בצורה מקיפה ומועילה לפי סדר הגיוני של
למידה והבנה בעולם הזה של אינדקסים.
לינק למדריכים :
http://www.sqlservercentral.com/stairway/72399/
שיהיה הרבה בהצלחה :)!
חיים פישנר.
- סומן כתשובה על-ידי ssfrank יום שני 21 מאי 2012 05:39
-
יום שני 21 מאי 2012 05:39
תודה!!!
תשובה מועילה :))))